×

新导航介绍,点击查看

当前位置: 美食首页 > 美食推荐

品味中东 宫殿享受

之前买噶一个团购,有好多野食,而家数下,总共有10样野,两个人都食唔晒,饱S……
餐厅里面有个花园,旁边有好多黄色同绿色噶灯唔知系边射出来,冻得来有D暖噶感觉……餐厅外面同里面都好有宫殿的feel,里面D台凳好有气势,头顶有金黄色既吊灯,如果罗马柱上镶埋金就仲正啦!里面好安静,开住好细声D音乐,不过居然系中文歌,晕……不过,总的来讲,环境同食野都唔错,同间店个名够晒衬!比人感觉系哩度噶消费系唔非一般人可以去既地方……
食完野出来仲见到好多鬼佬,哈哈。如果系花园里面开party既话肯定好热闹~~~
跟住就数下果10样野,咔咔:
头盘:
酸奶茄子酱配土耳其烤饼,D酱有D酸,有D蒜蓉味
冰点香辣白贝,如名字般,好味……不过都比对面个抢晒来食
汤:
法式玉桂南瓜汤配香蒜面包,好长个名,装汤个盘都与众不同
主菜:
纽约牛扒,好嫩给好多汁……
土耳其式鸡肉,煎鸡胸肉?又好似系烧的,连番茄都烧到有小小窿左
土耳其手抓羊肉饭,唔知系咪口味唔同,觉得D羊肉咸左D
甜品:
朱古力味雪糕,成个杯放到雪柜冰住,螺上来噶时候好似转头咁硬,杯外面仲有一层雾,里面有松子,最正最中意哩个喇!
饮品:
奶茶,冬天无理由饮冻野噶,所以将杯冰沙换成奶茶
餐厅:佩特拉宫殿 别名:Petra Palace    用手机搜餐厅、发食评,随时随地当食神!
详细地址:越秀区华侨新村和平路2号
订座电话:020-83501250
菜式风味:中东菜
适合类型:情侣约会,商务洽谈,朋友聚会,工作午餐,近郊觅食,独自FB,随便吃吃
服务态度:好
人均消费:50-100
推荐菜式:土耳其菜和中东菜,土耳其大饼 鹰嘴豆泥 意粉 蒜羊排 酥骨香黄鱼 冰点香辣白贝 烤羊肉 姜汁吊烧鱿鱼

本文作者精彩推荐

觅食专题

网友留言

公告栏

近期热点

近期大奖活动