×

新导航介绍,点击查看

当前位置: 美食首页 > 美食推荐
gimi 发表日期 :2007-06-25
金牌食神五级 点击数 :60427
加为好友 发悄悄话 投票数 :28

西湖路潮州鱼旦粉

之前听讲西湖路滔博运动城隔离的鱼旦粉档味道吾错,于是前两日就过去试试。

此档鱼旦粉在巷子里面,排了一条街都系台凳,帮衬嘅人吾少。露天食鱼旦粉,遇上下雨天就吾知点算了,不过吾落雨都系烦,摩托车成日经过,食鱼旦捞废气,隔离可能仲有只散步的dogdog对你碗鱼旦虎视耽耽……

价钱方面,细的6元,大的10元。鱼旦粉、牛丸粉、净鱼皮粉……好多,都系均价。其实10元大碗嘅都吾系好大碗,可能响上下九6元可以食到了,冇偈拉,北京路附近嘛!

讲真拉,其实我吾中意食鱼旦,因为觉得有硬物碎(鱼骨鱼鳞的残留挂),但我中意食鱼旦粉,因为鱼旦粉虽然叫鱼旦粉,其实系杂锦粉,除左鱼旦,仲有牛丸、鱼腐、鱼角,同埋我最like的炸鱼皮。呢度都有齐了,都ok拉,不过我同事话味然香嘅香D喔。讲真,都系d牛丸最好味,拍得上水荫路果档~

记得点翻d沙茶酱,仲有辣椒酱,好味好多~~~~


本文作者精彩推荐

觅食专题

网友留言

公告栏

近期热点

近期大奖活动